Vision, Mission, & Goals

usep main vmg

VISION
A premier University in the ASEAN Region.

By becoming a premier university in the ASEAN Region, the USEP shall be a center of excellence and development, responsive and adaptive to fast-changing environments. USEP shall also be known as the leading university in the country that fosters innovation and applies knowledge to create value towards social, economic, and technological developments.

MISSION
USeP shall Produce World-Class Graduates and Relevant Research and Extension through Quality Education and Sustainable Resource Management.

Particularly, USEP is committed to:
  • Provide quality education for students to grow in knowledge, promote their well-rounded development, and make them globally competitive in the world of work;
  • Engage in high impact research, not only for knowledge’s sake, but also for its practical benefits to society; and,
  • Promote entrepreneurship and industry collaboration.

GOALS
Aligned with the university’s vision and mission are specific goals for Key Result Areas (KRA) on Instruction; Research, Development, and Extension; and Resource Management:

KRA 1. Instruction

Produce globally competitive and morally upright graduates.

KRA 2. Research, Development, and Extension (RDE)

Develop a strong RDE culture with competent human resource and responsive and relevant researches that are adopted and utilized for development.

KRA 3. Resource Management

Produce an effective and efficient generation, allocation, and utilization of resources within the academe.

Cebuano

PANGLANTAW
Nag-unang Unibersidad sa Rehiyong ASEAN.

Ang USeP mahimong sentro sa kahawud ug kalamboan, matubangong ug mapahiangayon sa paspas nga mga kabaghoan sa kahimtangan. Ang USeP mailhan usab nga panguna nga tulunghaan sa nasud nga nagapasiugda ug mga kausaban ug nagapadapat ug kahibalo sa pagmugna ug katakus nga sarang nga magamit alang sa kalambuang katilingbanon, ekonomikanhon ug teknolohikanhon.

TUMONG
Ang USeP namunga ug mga primera-klaseng mga gradweyt nga inila sa tibuok kalibutan, mga pagtuki ug ekstensyon nga tukma ug angay pinaagi sa edukasyon nga de-kalidad ug malungtarong pagdumala sa mga kahinguhaan.

Sa paghimo niini, ang USeP manlimbasog sa:
  • Paghatag ug de-kalidad nga edukasyon alang sa mga estudyante aron sila molambo diha sa kahibalo, maugmad ang ilang kinatibuk-ang kalambuan ug mamahimong hanas sa tanang matang sa pagpanarbaho;
  • Pagsalmot sa hataas nga matang sa pagtuki dili lamang alang sa kahibalo kun dlili usab alang sa mga praktikal nga mga kaayuhan niini diha sa katilingban;
  • Pagpalambo sa mga katakus sa pagnegosyo ug pagpakigtambayayong sa kadaiyang industriya.

TINGUHA
Nahiuyon sa paglantaw ug tumong sa unibersidad, namugna ang sumusunod nga mga Key Result Area  (KRA):

KRA 1: Pagpanudlo

Pag-ungol ug mga gradweyt nga maligdong ug adunay global nga kapasidad.

KRA 2: Pagtuki, Kalamboan ug Ekstensyon

Pag-ugmad ug lig-ong kultura sa natad sa RDE pinaagi sa tawhanong katakus, nahiangay ug matubangon nga mga pagtuki nga sarang magamit sa kalamboan.

KRA 3: Pagdumala sa Kahinguhaan

Pagdumala nga epektibo ug malampuson sa pagmugna, pag-apud-apud ug pagamit sa kahinguhaan.

Filipino

PANANAW
Pangunahing Pamantasan sa Rehiyong ASEAN.

Tungo sa pagiging pangunahing pamantasan sa rehiyong ASEAN, ang USeP ay magiging sentro ng kahusayan at kalinangan, nakatutugon at nakiaayon sa mabilis na pagbabago ng lipunan. Ang USeP ay makilala din bilang nangungunang pamantasan sa bansa na magsusulong ng pagbabago at mailapat ang kaukulang kaalaman tungo sa pag-unlad na panlipunan, pang-ekonomiya at panteknolohiyang kalinangan.

HANGARIN
Ang USeP ay makapagpatapos ng mga mag-aaral na may Pandaigdigang Pamantayan at Makabuluhang Pananaliksik at Ekstensyon sa pamamagitan ng Mataas na Kalidad ng Edukasyon at Nakaluluwat na Pangangasiwa ng Yaman.

Sa tiyakang pagtukoy, ang USeP ay naglalayon na:
  • Maglaan ng mataas na kalidad na edukasyon sa mga mag-aaral upang maiangat ang kaalaman, maitaguyod ang kabuuang pag-unlad at hubugin ang kanilang kakayahang pandaigdigan sa larangan ng paggawa:
  • Magsagawa ng mga makabuluhang pananaliksik, hindi lamang sa pagkakaroon ng kaalaman, gayundin para sa praktikal na pakinabang ng lipunan;
  • Magtaguyod ng entreprenyorsyip at kusang pakipagtulungan sa industriya.

MGA LAYUNIN
Batay sa pananaw at hangarin ng pamantasan ay ang mga sumusunod na Key Result Areas (KRAs):

KRA 1: Pagtuturo

Makapagpatapos ng mga mag-aaral na may kakayahang makipagsabayan sa buong mundo at may mataas na moralidad.

KRA 2: Pananaliksik, Kalinangan at Ekstensyon

Makapaglinang ng matatag na kultura ng RDE sa pamamagitan ng mahusay na yamang pantao at makabuluhang pananaliksik na magagamit sa pag-unlad.

KRA 3: Pangangasiwa ng Yaman (Resource Management)

Makapagpangasiwa ng mabisa at epektibo na pagsasagawa, paglalaan at paggamit ng yaman.